Panenić: Rezat ćemo plaće zastupnicima, ukinuti vozače, naknadu za odvojeni život...

Foto: FAH

ZASTUPNIK MOST-a Tomislav Panenić uoči današnje konstituirajuće sjednice na svojoj je Facebook stranici napisao kako se veseli predstojećoj bitki u Saboru.

"Do nedavno je trajala bitka za Sabor, a njegovim formiranjem počinje bitka u Saboru. Nekim zastupnicima počinju rokovi za reforme, drugima vrijeme za političke čarke, a iskreno se nadam da ovaj put nećemo imati zastupnike koji su na 4-godišnjem plaćenom odmoru. Radujem se da će sabornica postati središte moći gdje će u vatrometu demokracije svaki zastupnik javno iskazivati svoja stajališta te predlagati svoje zakone, amandmane i kandidate. Nadam se da nećemo imati nametanje volje putem stranačke stege, tajnih dogovora, neimanje vlastitog prijedloga, isključivost, "uvijek biti protiv", omalovažavanje i vrijeđanje.

Za očekivati je da će se saborski zastupnici solidarizirati s građanima Hrvatske te, prema onome što su zastupali u predizbornim programima, smanjiti svoje prihode. Što će prvo pasti? Plaće od 20-tak tisuća kuna, nepotrebni službeni automobili i vozači, poslovni razredi u zrakoplovima, naknada za odvojeni život.... Što god da se napravi neće spasiti Hrvatsku, ali je jasna poruka da više ne može i neće biti isto. Tko ne može na sebi napraviti reformu, kako će je tražiti od drugih?
Neće ova bitka biti laka...već se radujem....", napisao je jučer Panenić na Facebooku.

Smatra da će i HDZ podržati rezanja

Panenić je za Index rekao kako smatra kako smatra da će ih HDZ podržati.

"Mi smo to jasno komunicirali u predizbornoj kampanji, nadam se da to do sada nisu zaborabvili. Mislim da je to njima jasno, a koliko se sjećam i Karamarko je naveo da je njihov plan uvođenje reda u tom segmentu. Mislim da bi tu trebali biti jednoglasni", rekao je Panenić za Index.


"Ili ćemo to provesti ili ćemo biti nedosljedni i mi i oni", dodao je.

Na pitanje kada možemo očekivati rezanja koja je najavio svojim statusom, Panenić je rekao da ne koja je točna procedura donošenja zakona.

"Ne znam koja je točno procedura oko predlaganja zakona pa ne mogu točno sada reći kada ćemo to predložiti", rekao je Panenić.

On očekuje da se danas izglasa predsjednik Sabora, a svih 15 MOST-ovaca, potvrdio je, dignut će ruku za HDZ-ovog kandidata.  

SUTRA POČINJE BITKA U SABORU ILI 4-GODIŠNJI ODMORDo nedavno je trajala bitka za Sabor, a već sutra njegovim...

Posted by Tomislav Panenić - načelnik Općine Tompojevci on Sunday, 27 December 2015

Pročitajte više