Tražili grob Draže Mihailovića, a pronašli grobove 15.000 žrtava komunista

SRPSKA državna komisija koja istražuje kako je i gdje ubijen i pokopan ozloglašeni četnički vojvoda Draža Mihailović otkrila je spisak lokacija na kojima je čak 15.000 ljudi strijeljano bez suđenja, javlja Press koji piše da se radi komunističkim žrtvama ubijenim između 1941. i 1946. godine.

Potvrdio je to državni tajnik u Ministarstvu pravde i član komisije Slobodan Homen koji kaže kako imaju svjedoka, bivšeg komunističkog dužnosnika, koji je navodno sredinom osamdesetih iz policijske arhive odnio određene dokumente. "Tragajući za istinom o Draži došli smo do nevjerojatnog podatka, spiska lokacija na kojima je likvidirano 15.000 ljudi. Nakon ovog šokantnog otkrića, jasno je da je tadašnjim vlastima bilo bitno sakriti mjesto na kojem je pokopan Mihailović, ali ne i mjesta gdje su pokopani ostali", kaže Homen.

Homen također dodaje kako je komisija na tragu groba četničkog vojvode Mihailovića, a njegovu lokaciju trebali bi im otkriti dva ključna svjedoka koji će uskoro biti saslušani. "Za jednog smo sigurni da je prisustvovao streljanju Draže u Lisičjem potoku, dok je drugi bivši partijski dužnosnik koji je iz policijske arhive uzeo dokumente o Draži Mihailoviću", kaže Homen.

Pročitajte više