Treća sreća: Grčkoj će biti potrebna nova pomoć

Foto:scx.hu

GRČKOJ, koja je dva puta primila međunarodnu pomoć, vjerojatno će biti potrebna nova sredstva, izjavio je predsjednik Euroskupine  - neslužbenog tijela koje okuplja ministre financija - Jeroen Dijsselbloem.

On je rekao da spekulacije o novom otpisu grčkog duga nisu od pomoći, kao i da je realno očekivati ​​da će Grčkoj trebati nova pomoć, prenosi France Presse.
 
"Posljednji izvještaj Trojke, koji su u srpnju objavili inspektori iz Europske unije, Europske središnje banke i Međunarodnog monetarnog fonda, pokazao je kako Grčka na putu napretka i da bi se njena ekonomija već početkom naredne godine mogla vratiti na rast" , rekao je Dijsselbloem u Europskom parlamentu.
 
"Međutim, unatoč poboljšanju situacije, potrebno je više, i malo je vjerojatno da će Grčka uspjeti povratiti pristup financijskim tržištima do kraja aktualnog paketa pomoći, odnosno 2014. godine" , dodao je Dijsselbloem.
 
"Trojka" međunarodnih kreditora će ovog mjeseca izvršiti još jednu procjenu napretka Grčke u provedbi reformi, a rezultati tog izvještaja će biti predstavljeni u studenom.
 
Na pitanje da li bi treći paket pomoći za Grčku mogao uključivati ​​još jedan veliki otpis duga, Dijsselbloem je rekao da "špekulacije u ovoj fazi nisu od pomoći ".
 
 

Pročitajte više