"Trg ratnika" virovitičkog kazališta pozvan u Sankt Peterburg

Predstava "Trg ratnika" suvremenog engleskog autora Nicka Wooda, koju je na pozornicu Kazališta "Virovitica" postavio Dražen Ferenčina, pozvana je na 6. međunarodni kazališni festival "Rainbow" koji će se održati u ruskom gradu Sankt Peterburgu, priopćeno je danas iz toga kazališta. L

Festival se održava od 12. do 18. svibnja sljedeće godine i na njemu će biti prikazane najzanimljivije dramske predstave za mlade, igrane 2004. i 2005. na kazališnim daskama širom svijeta.

Ova drama, koja se bavi problemom djece izbjeglica i njihovim snalaženjem u novom prostoru i među novim ljudima, na ovogodišnjem 7. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ u Čakovcu proglašena je najboljom predstavom u cjelini. Istaknuta je kao "rijedak repertoarni potez" u kontekstu hrvatskog kazališta za djecu i mlade te da "može poslužiti kao uzoran primjer povratka savjesne estetike, suvremenoga promišljanja i školovanja duše".

Glumci Helena Minić i Goran Koši, kao glumački par u toj predstavi, dobili su na ovom festivalu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Kazalište "Virovitica" predstavilo se "Trgom ratnika" i na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku.

(Hina) xpp yvkn

Pročitajte više