Amerikanka tri godine držala bolesnog sina zaključanog u prljavoj sobi

AMERIČKA obitelj tri je godine držala 14-godišnjeg dječaka s psihičkim poteškoćama zaključanog u prljavoj sobi unutar prikolice koja je preplavljena smećem i najezdom miševa, piše Daily Mail.

Dječak, kojeg je majka opisala kao "sporog u razvoju", smio je izaći iz sobe samo kako bi se brinuo o obiteljskim patkama, i kako bi jeo, iako se hranio samo oko četiri puta tjedno.

Policija obitelj posjetila nekoliko puta, nije primjetila nepravilnosti

Čini se kako su nadležne službe u brojnim prilikama propustile intervenirati, unatoč čestim posjetama disfunkcionalnoj obitelji. Od 2007. godine policija je njihov dom posjetila najmanje tri puta, no nevjerojatno je da nikada nije primijetila kako nešto nije uredu.

Majka dječaka Amanda Joliff, njezin dečko Richard Smith i dječakova sestra držali su tinejdžera zaključanog od početka 2008. Pronađen je krajem rujna, kako se skriva ispod susjedova trijema, dok su majka i dečko bili na putu u New Yorku.

Policija je priopćila kako se prikolica nalazila u očajnom stanju, smrad je bio neizdrživ, dječja je soba bila prepuna smeća, a on je spavao na golom uprljanom madracu bez plahti. Jedini prozor u sobičku bio je prekriven daskama, a sa stropa je kapala voda.

Kutije sa sirovom tjesteninom, koje su dječaku bile jedini izvor hrane nagrizli su miševi.

Živjeli u prikolici sa životinjama, okruženi smećem i životinjskim izmetom

Dva psa, šest ptica, među kojima i dvije patke, kao i četiri žabe živjeli su s obitelji unutar same prikolice, dok je vani boravio još jedan pas, te je sve prepuno životinjskog izmeta i mrlji od mokraće, a policija je unutar "kuće" pronašla i nekoliko mišjih strvina.


Joliff tvrdi kako je lokot na vratima  sobe bio postavljen jer je dječak bio sklon bježanju, a priznala je kako ga je zaključala kad bi se naljutila ili kad bi tinejdžer bio u nevolji.

Dok se majka nalazila u New Yorku, otac i sestra zatočenog dječaka odlučili su se iseliti iz prikolice, no njemu su rekli da mora pričekati još koji dan prije nego i on može otići. Dali su mu pet dolara da nađe mjesto na kojem će boraviti, a on se, preuplašen da zatraži pomoć sakrio ispod susjedovog trijema.

36-godišnja Joliff i njezin 31-godišnji dečko Smith, pritvoreni su pod optužbama za protuzakonito lišavanje slobode, zlostavljanje i zanemarivanje djeteta.

Pročitajte više