Tri palestinska militanta ubijena u pojasu Gaze

Izraelski vojnici ubili su tri Palestinca u pojasu Gaze tijekom noći sa srijede na četvrtak, objavili su izraelski mediji u četvrtak.

Dva Palestinca su ubijena dok su pokušavala ući na područje izraelske vojne baze, a treći je ubijen prilikom pokušaja ubacivanja u jedno naselje.

Palestinski vojni izvori su izjavili da je sukob izbio u izraelskoj bazi nedaleko od židovskog naselja Dougit na sjeveru pojasa Gaze i da su tamo poginuli Momen Al-Malfouh (20) i Hosni Al-Hessi (19).

Brigade mučenika al-Aqse, pokreta Fatah, i brigade al-Quds, oružano krilo Islamskog džihada, zajedno su priopćile u četvrtak da su ta dva mladića bili pripadnici tih militantnih skupina i da su živjeli u sjevernom dijelu pojasa Gaze.

U priopćenju se obećava osveta i navodi se da su oni otvorili vatru i bacili granate na izraelsku bazu prije nego što ih je ubila izraelska vojska.

Palestinski medicinski izvori u gradu Khan Younisu na jugu pojasa Gaze izjavili su u četvrtak da je izraelska vojska ubila jednog Palestinca. Izraelski vojnici u židovskom naselju Moraj, zapadno od Khan Younisa, otvorili su vatru i ubili zasad neidentificiranog Palestinca.

Pročitajte više