Trojica Slovaka pala s preko 50 kg marihuane koju su iz Crne Gore švercali u Slovačku

Ilustracija: MUP

USKOK je optužio trojicu Slovaka koji su pokušali prokrijumčariti više od pedeset kilograma marihuane iz Crne Gore u Slovačku, no to im nije uspjelo jer im je droga vrijedna 1,6 milijuna kuna pronađena prilikom granične kontrole na ulazu u Hrvatsku.

Trojicu neuspješnih krijumčara Uskok sumnjiči da su se povezali u zajedničko djelovanje radi kupovine veće količine marihuane u Crnoj Gori, njena prijevoza preko Hrvatske i preprodaje u Slovačkoj, izvijestilo je tužiteljstvo.

Radi ostvarenja svog plana okrivljenici su automobilima doputovali u Crnu Goru gdje su od policiji zasad nepoznate osobe preuzeli 55 paketa s 52,7 kilograma marihuane, čija se vrijednost procjenjuje na najmanje 1,62 milijuna kuna.

Potom su radi prikrivanja krijumčarenja i zajedničkog djelovanja prema uputi trećeokrivljenika za Slovačku krenuli osobnim automobilima u razmaku od nekoliko sati. No, prilikom ulaska u Hrvatsku, na graničnom prijelazu Karasovići, droga je pronađena u osobnom automobilu u kojemu su bila dvojica 30-godišnjih okrivljenika.

Droga je prema ranijim informacijama bila skrivena između tovarnoga prostora i putničke kabine vozila koji je bio omeđen metalnim pregradama i plastičnim poklopcem. Trećeokrivljeni 29-godišnjak u Hrvatsku je ušao preko istoga graničnog prijelaza, a uhićen je na GP Macelj.

Uskok, koji je optužnicu podigao pred splitskim Županijskim sudom traži produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Pročitajte više