Tribina HSP-a u Splitu

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapić izjavio je na večerašnjoj tribini u Splitu da u Hrvatskoj nedostaje sustav vrijednosti i odgovornosti, te da zakoni nisu za sve jednaki.

Otvorenu tribinu o temi "Kuda ide Hrvatska" organizirala je splitska podružnica HSP-a, a u Kongresnoj dvorani Hotela "Marjan" okupilo se oko 500-njak pristaša stranke.

Predsjednik HSP-a naglasio je da se njegova stranka zalaže za takvu vlast koja će za svoj prvi cilj imati uvođenje reda u državi.

"Došlo je vrijeme da svatko pogleda sebe u ogledalo i upita se što i koliko čini kako bi ovu našu državu učinio dostojnom čovjeka. Mi smo oni koji moramo sagledati poziciju u kojoj se kao nacija nalazimo", rekao je Đapić.

Na tribini su govorili i dopredsjednik stranke i saborski zastupnik Tonči Tadić i predsjednik splitske podružnice Milijan Sesar.

Tadić je naglasio kako u Hrvatskoj, u 13 godina njezine samostalnosti, nisu zaživjele građanske vrijednosti, niti je ona sama definirala svoje strateške ciljeve razvoja, dok je s gospodarskog aspekta u stanju neprekidnog iščekivanja jer nitko nema ideju što zapravo treba učiniti.

Predsjednik splitske podružnice Milijan Sesar rekao je kako HSP posebnu pozornost poklanja hrvatskim braniteljima i generalima, te da se stranka protivi stajalištu Libre, koja se zalaže za ukidanje hrvatske vojske.

Dodao je da HSP ima rješenje kako organizirati pravosuđe u skladu s europskim standardima.

Na tribini HSP-a također je rečeno da HSP ima zadaću braniti nacionalne interese te da stranka ima svoju inicijativu i svoju viziju, i jasan program okrenut budućnosti.

(Hina) žviš sp

Pročitajte više