Trideset i sedam marinaca ranjeno u "prijateljskoj vatri"

TRIDESET i sedam američkih marinaca ranjeno je kada su njihove postrojbe s drugog položaja otvorile vatru na njihov položaj u blizini Nasiriye u južnom dijelu Iraka, javlja u četvrtak agencija France Presse pozivajući se na svog dopisnika.

Glavni stožer zapovjedništva marinaca očito je oštećen granatama i raketama. Trideset i sedam marinaca je ranjeno, trojica su u kritičnom stanju a dvojica teško ranjena, javlja dopisnik France Pressea koji prati američke postrojbe u tom dijelu Iraka.

Novinar je kazao da je vidio najmanje šest uništenih vozila u kompleksu od čega tri transportera i dva terenca Humvees.

Prema riječima američkih dužnosnika marinci iz glavnog stožera su odgovorili na vatru, ali za sada nema podataka o mogućim žrtvama u redovima s drugog marinskog položaja.

U Kataru je glasnogovornik američkog zapovjedništva na pitanje novinara odgovorio da nema informacija o tom incidentu.

Times: Al-Jazeera prikazala tijela nestalih britanskih vojnika

Tijela dvojice vojnika prikazanih na katarskoj satelitskoj televizijskoj postaji al-Jazeera su tijela dvojice britanskih vojnika nestalih u nedjelju na jugu Iraka, piše britanski Times pozivajući se na "britanske izvore u Kataru".

Britansko ministarstvo obrane odbilo je "za sada" potvrditi ove vijesti.

"Za sada to ne možemo potvrditi", kazao je glasnogovornik britanskog ministarstva obrane.

"Britanski izvori u Kataru u srijedu su kazali da se na snimci al-Jazeere radi o tijelima dvojice britanskih vojnika koji su nestali u nedjelju u akciji na jugu Iraka", navodi Times.

Pročitajte više