Trodimenzionalnom rekonstrukcijom do istine o smrti Ivane Hodak

ISTRAŽNI sudac zagrebačkog Županijskog suda danas je primio trodimenzionalnu rekonstrukciju ubojstva Ivane Hodak koja bi trebala razjasniti je li Mladen Šlogar Žila zaista ubio kćer uglednog odvjetnika Zvonimira Hodaka.

Rekonstrukciju je izradio diplomirani inženjer i sudski vještak Vojin Maštruko koji je već radio takve projekte kod pljački Fine i Zabe. U toj postupku laserom se mjeri mjesto zločina, a u ovom slučaju rekonstrukcija bi trebala provjeriti navode 60-godišnjeg Mladena Šlogara Žile koji je tijekom istrage davao različite iskaze o ovom tragičnom događaju, piše Večernji list.

Istražni sudac je ovom radnjom završio svoju istragu te će spis uputiti Državnom odvjetništvu koje bi trebalo odlučiti o podizanju optužnice protiv Šlogara kojemu 6. kolovoza ističe šestomjesečni pritvor. Podsjetimo, Ivana Hodak ubijena je 6. listopada 2008. godine iz pištolja na stubištu zgrade u Hatzovoj 2., a kao njezin ubojica uhićen je Mladen Šlogar Žila. Mnoge teorije govore kako on nije mogao ubiti odvjetnikovu kćer, a sumnjiv je i njegov motiv da je ubojstvo izvršio zbog osvete ocu Ivane Hodak. 

Pročitajte više