Trojica osumnjičena za gotovo polovinu pljački zagrebačkih sportskih kladionica

Zagrebačka policija uhitila je trojicu mladića za koje sumnja da su u posljednja tri mjeseca oružano opljačkali 23 sportske kladionice, odnosno gotovo polovinu kladionica koje su ove godine na zagrebačkom području bile meta razbojnika.

Naime, do kraja studenoga opljačkano je 55 sportskih kladionica iz kojih je odneseno više od 530.000 kuna ili oko 9.600 kuna po kladionici.

Dvojica mladića u dobi od 21 godine i 23-godišnjak uhićeni su u utorak navečer nakon razbojstva u sportskoj kladionici "Favorit" u zagrebačkom naselju Dubrava, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Sumnjiči ih se da su 23 kladionice i jednu mjenjačnicu opljačkali za oko 230.000 kuna.

Prije uhićenja policija je istražujući razbojstva u kladionicama na zagrebačkom području u posljednja tri mjeseca zaključila da je veći broj tih razbojstava počinjen na isti način od istog počinitelja, 21-godišnjaka kojemu su u tome pomagala dvojica mladića.

Razbojstvo u kladionici "Favorit" po svojim je karakteristikama također odgovaralo načinu njihova "rada", pa je policija pokrenula potragu koja je, za manje od tri sata nakon pljačke kladionice, završila uhićenjem.

U policiji kažu da su trojica razbojnika u "akciju" najčešće išla osobnim automobilom kojim bi se dovezli u blizinu kladionice koja im je bila na meti. Nakon toga bi jedan od njih, najčešće prvoosumnjičeni 21-godišnjak, ušao u kladionicu i uz prijetnju pištoljem od zaposlenika oduzimao novac i mobilne telefone. Razbojnik i njegova dva pomagača potom bi pobjegli automobilom.

U policiji tvrde da je trojicu osumnjičenika više opljačkanih djelatnika kladionica prepoznalo tijekom kriminalističke obrade.

Pretragom njihovih stanova i automobila pronađen je pištolj kojim su prijetili u pljačkama, odjeća i sredstva kojima su se maskirali, osam mobitela otuđenih prilikom razbojstava, te 20 tisuća kuna.

Trojicu razbojnika policija tereti da su u različitim zagrebačkim naseljima, ali i u Dugom Selu opljačkali šest kladionica "Favorit", pet kladionica "Sport Tip", po tri "Stanley Bet" i "Eurogol", te po dvije kladionice "Super sport", "PSK" i "Žderić".

Oni su jučer privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, a u policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi utvrdili je li uhićena "trojka" počinila još neka razbojstva.

Po podacima policije, lani su na zagrebačkom području opljačkane 43 kladionice, a ove godine 55. U policiji taj porast objašnjavaju sve većim brojem kladionica i gotovo nikakvim mjerama njihove zaštite.

Pročitajte više