Trojica skinheadsa koji su pretukli 17-godišnjaka dobili zatvorske kazne

MARIJAN KULIJER, Tomislav Ruklić i Meho Alagić trojica su skinheadsa, koji su za premlaćivanje 17-godišnjeg K.G. u siječnju na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, danas osuđeni na zatvorske kazne.

Jednogodišnju zatvorsku kaznu dobio je 27-godišnji Kulijer, dok su 22-godišnji Ruklić i 21-godišnji Alagić dobili po dvije godine zatvora, a sutkinja Natalija Glumičić Šćekić, svoj je trojici očitala bukvicu te im kazala da si ne umišljaju da su nekakve zvijezde, zbog posvećene im pozornosti u medijima.

Sutkinja Šćekić u obrazloženju presude ponovila je kako je njihov čin bio ispunjen neshvatljivom količinom mržnje i to samo zato što je nesretni dječak trojici izgledao kao "cigo" i imao tamniju put, no za nju je pravi razlog njihovog devijantnog ponašanja zapravo odrastanje u disfunkcionalnim obiteljima.

Kulijer je manju kaznu dobio jer se ispričao, dok su Ruklić i Alagić ne samo da se nisu ispričali, već su se ponašali kao da ih ništa u vezi s tim događajem ne brine. U njihovoj skupini našao se i još jedan maloljetnik, kojem se za isti slučaj premlaćivanja sudi odvojeno.

K.S.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više