TROJICI HRVATSKIH ŠTEDIŠA LJUBLJANSKA BANKA NAMIRIT ĆE DUG - htv

Vrhovni sud Republike Hrvatske odlučio je da trojica hrvatskih građana, bivših štedišta Ljubljanske banke, mogu namiriti dug te banke prema njima prodajom nekretnina koje Ljubljanska banka ima u Hrvatskoj, izvijestila je večeras Hrvatska televizija.

Zagrebački odvjetnik Milivoj Žugić za svoja je tri klijenta pred Vrhovnim sudom uspio ostvariti odluku u kojoj se, radi potraživanja stare devizne štednje, zasniva založno pravo na nekretnine Ljubljanske banke, javio je HTV.

´Uvjetno rečeno tako vlasnici stare devizne štednje dug mogu namiriti iz imovine, pa i nekretnina Ljubljanske banke koje ona ima u Republici Hrvatskoj´, rekao je Žugić.

Riječ je o nekretninama u Zagrebu, Osijeku i Zadru, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura.

Žugić je ocijenio da to neće biti dovoljno za namirenje svih štediša, ali je ta odluka načelnoga karaktera. ´Ona omogućuje namirenje štedišama i iz buduće imovine koju će čak i nova Ljubljanska banka kao pravni sljednik stare Ljubljanske banke ikada imati u Hrvatskoj´, kazao je.

Ukupan dug Ljubljanske banke veći je od 150 milijuna eura.

HTV neslužbeno doznaje da je Ljubljanska banka spremna isplatiti trojicu hrvatskih štediša koji su dobili pozitivno rješenje Vrhovnog suda, uz uvjet da se ne dira u njezine nekretnine u Hrvatskoj.

Pročitajte više