Trojici radnika VIR-a stanje stabilizirano, jedan još u teškom stanju

TROJICI radnika ozlijeđenih u incidentu s amonijakom u krugu riječke tvornice za preradu mesa VIR, koji se nalaze u jedinicama intenzivnog liječenja u KBC-u Rijeka, stanje je stabilizirano, dok je četvrtom pacijentu, koji se nalazi u vrlo teškom stanju, dodatno otežana respiratorna funkcija, izvijestili su danas dežurni liječnici.

Trojica radnika kojima je stanje stabilizirano još nisu u potpunosti izašli iz životne opasnosti pa se njihovo liječenje nastavlja.

Radniku koji je u vrlo teškom stanju opečeno je više od 60 posto kože te ima teške ozljede dišnih organa od udisanja amonijaka.

Uz njih, još četvorica ozlijeđenih smješteni su na odjelu pulmologije KBC-a Rijeka na Sušaku, a njihovo puštanje kućama očekuje se početkom slijedećeg tjedna.

Do incidenta je došlo u četvrtak pri nepažljivom manevriranju viljuškarom, kada je probijena cijev rashladnog uređaja kroz koju protječe amonijak.

Brzom intervencijom radnika i pristiglih vatrogasaca zatvoren je dovod amonijaka, a po procjenama iscurilo je između 50 i 100 litara.

Ozlijeđenih je ukupno bilo devet, među kojima dva slučajna prolaznika izvan tvorničkog kruga.

Pročitajte više