Troskot: PPD-ovo napumpavanje cijene je umjetno, to treba istražiti

Screenshot: N1

SABORSKI zastupnik Mosta Zvonimir Troskot gostovao je na N1 televiziji, gdje je govorio o hrvatskoj energetskoj politici. Troskot se prvo osvrnuo na otkriće N1 kako je PPD poslao dopis Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (Hera) u kojem se žestoko protivi ideji da se spusti cijena plina.

"Napumpavanje cijene je umjetno i to treba istražiti"

"Nije mi jasan stav PPD-a. Trendovi plina padaju, ne vidim koji bi to šokovi trebali utjecati na toliki rast cijene plina da ona ode u nebeske visine. Napumpavanje cijene je umjetno i to treba istražiti" kazao je Troskot.

"Uprava HERA-e je u najmanju ruku smiješna. Vode je Željko Vrban, simpatizer ili član HDZ-a, a on i njegova žena rade u toj agenciji i oboje su na vezi s Franom Barbarićem, predsjednikom uprave HEP-a", dodao je. Spomenuo je i Alenku Kinderman Lončarević, čiji muž, kazao je, radi u HEP-u, a oboje ih je, ustvrdio je Troskot, zaposlio Goran Granić iz nadzornog odbora HEP-a.

Neučinkovitu upravu naveo je kao glavni razlog problema u HEP-u.

"Svi koji su zagovarali privatizaciju HEP-a, poput Dalić i Vrdoljaka, nagrađeni su"

"Istraživao sam i nisam nigdje u Europi naišao na slučaj gdje jednu takvu tvrtku vodi nekretninski mešetar poput Barbarića", kazao je Troskot, koji za Barbarića tvrdi da je došao na poziciju zahvaljujući "hvarskoj vezi s premijerom Plenkovićem".

Komentirao je i moguću privatizaciju HEP-a.

"U Mostu smo među prvima izrazili zabrinutost oko te privatizacije. HEP je već 2015 i 2016. trebao biti privatiziran. Sberbanka je tada trebala otkupiti udio. Za Plenkovića, dakle, ta privatizacija nije nešto novo. Svi ljudi koji su zagovarali privatizaciju HEP-a, poput Martine Dalić i Ivana Vrdoljaka, nagrađeni su", ustvrdio je Troskot. Dodao je kako je druga bojazan hoće li dokapitalizacija uspjeti, tj. hoće li Europska komisija dozvoliti ovoliko upucavanje novca u tvrtku.

Pročitajte više

 

Pročitajte više