Trpevski: Obnova hotela "Libertas" i "Makedonija" ne dolazi u pitanje

OBNOVA dubrovačkog hotela Libertas i cavtatskog hotela Makedonija, nakon ubojstva Bugarina Ilije Pavlova, suvlasnika multikorporacije EMG Finance u čijem su vlasništvu i ta dva hotela, nije upitna, izjavio je izvršni direktor tvrtke Inex Gorica Zoran Trpevski.

Podružnica te multikorporacije, Inex Gorica, čije je sjedište u Zagrebu, kupila je u protekle dvije godine hotele Libertas i Makedonija, koji su uskoro trebali krenuti u obnovu.

´Naša je zadaća realizirati sve planove koje je započeo Ilija Pavlov,(ubijen krajem prošloga tjedna u Sofiji), a uskoro će javnosti biti predstavljene sve pojedinosti o našim investicijama u Hrvatskoj´, kazao je Zoran Trpevski.

Hotel Libertas jedan je od najpoznatijih dubrovačkih hotela visoke kategorije. Teško je stradao u ratu kada je bio utočište brojnim prognanicima iz Konavala i Župe Dubrovačke, a prodan je na javnoj dražbi Inex Gorici za 4,55 milijuna eura. Budući hotel trebao bi imati pet zvjezdica, a njegova obnova, koja će stajati 32 milijuna eura, trebala bi biti završena do kraja ove godine. Raspolagat će sa 670 postelja i velikom kongresnom dvoranom, po kojoj je Libertas i prije bio poznat, a imat će i više drugih sadržaja.

Hotel Makedonija u Cavtatu nekad je bio odmaralište makedonskoga Sobranja, također je uništen u ratu, te se i njegova obnova uskoro očekuje.

Pročitajte više