Trump i dalje ne priznaje da su mu Rusi pomogli, tvrdi da "zna stvari koje drugi ne znaju"

Foto: FAH

IZABRANI predsjednik Donald Trump ponovo je podigao prašinu tvrdnjom da ima povjerljive informacije o ruskom uplitanju u američke izbore i najavio da će ih otkriti u "utorak ili srijedu".

Na novogodišnjoj zabavi u svom imanju Mar-a-Lago, Trump je izjavio novinarima da bi drugi počinitelj, a ne Rusija, mogla biti iza utjecaja na izbore koji je uvelike išao njemu u korist.

"Znam mnogo o hakiranju. Hakiranje je vrlo teško za dokazati. Tako da, mogao je biti netko drugi. A ja također znam stvari koje drugi ljudi ne znaju, tako da ne mogu biti sigurni u vezi te situacije", bio je neodređen Trump. Upitan o kojim se točno informacijama radi, odgovorio je: "Saznat ćete u utorak ili srijedu".

Trump sumnja u vlastitu obavještajnu zajednicu

Trump je još jednom izrazio sumnju u službeni izvještaj američke obavještajne zajednice, uključujući CIA i FBI, da je upravo Rusija hakirala e-mail računa demokratskih dužnosnika povezanih s njegovom protukandidatkinjom Hilary Clinton.

"Samo želim da budu sigurni, jer to je prilično ozbiljna optužba. Kad pogledate oružje za masovno uništenje, to je bila katastrofa i bili su u krivu", povezao je Trump ovo otkriće s pogrešnom procjenom obavještajne zajednice da je Irak prije američke invazije imao funkcionalni arsenal kemijskog i biološkog oružja.

Trump bi se ovog tjedna također trebao naći s predstavnicima obavještajne zajednice kako bi raspravio saznanja o hakerskoj aferi, iako je ranije umanjio njen značaj komentarom da se "zemlja treba okrenuti većim i boljim stvarima".

Izabrani predsjednik također je pokušao skrenuti fokus sa konkretnih optužbi na generalni problem internet-komunikacije, zaključujući kako "nijedan kompjuter nije siguran" i predlažući da se važna komunikacija vrši pisanim putem "preko kurira, na staromodni način".

Pročitajte više