Trump: Kim Jong-un me prati na Twitteru

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump ustvrdio je danas da ga sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un prati na Twitteru.

Nakon što je to ustvrdio, na novinarsko pitanje da to objasni, Trump je dodao: "Pretpostavljam da je tako, jer smo poziv primili vrlo brzo".

Trump je također kazao da ne bi bio loš znak ako se Kim ne pojavi u demilitariziranoj zoni između dviju Koreja u nedjelju te da to ne bi primio kao ignoriranje poziva.

Američki predsjednik rekao je da je Sjeverna Koreja odgovorila na njegov poziv da se sastane s Kim Jong-unom u nedjelju u  "vrlo povoljno", no da još uvijek ne zna hoće li se susret i održati.

Trump je ranije u subotu, na marginama summita G20 u japanskoj Osaki, kazao kako bi volio sastati se sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom ovog vikenda u demilitariziranoj zoni između Sjeverne i Južne Koreje (DMZ), a Sjeverna Koreja objavila je da prijedlog američkog predsjednika za sastanak s njihovim vođom smatra "vrlo zanimljivim" i da će biti "značajno" ako do susreta dođe.

Trump bi tijekom današnjeg dana, nakon summita u Osaki, trebao otputovati u Južnu Koreju. 

S obzirom na svoj posjet Južnoj Koreji, u koju odlazi nakon skupa G20 u Japanu, Trump je izrazio nadu za susret s Kimom na međukorejskoj granici.

"Dok sam tamo, ako predsjednik Kim ovo vidi, sastao bih se s njim na granici/DMZ samo da se rukujem s njim i pozdravim ga (?)!", napisao je u tvitu Trump komentirajući put u Koreju.

Pročitajte više