Trump o Koreji, Kavanaughu i službeniku koji ga je htio tajno snimati

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump izjavio je kako ne želi postavljati vremenske rokove za denuklearizaciju Sjeverne Koreje te da je otvoren za državno rješenje izraelsko-palestinskoga sukoba.

"Ne igramo vremensku igru. Ako traje dvije godine, tri godine ili pet mjeseci, to nije bitno", rekao je. Istaknuo je da će biti otvoren i za rješavanje izraelsko-palestinskoga sukoba ako to bude volja samih stranaka.

"Ako Izraelci i Palestinci žele jednu državu, u redu je. Ako žele dvije države, to je meni također u redu", rekao je na konferenciji za novinare.

"Sretan sam ako su oni sretni", dodao je.

My preference would be to keep Rosenstein: Trump from CNBC.

Trump kaže da bi mogao promijeniti mišljenje o Kavanaughu na temelju svjedočenja

Trump je komentirao i aferu Kavanaugh te izjavio u srijedu kako bi mogao promijeniti mišljenje o Brettu Kavanaughu i povući kandidaturu za Vrhovni sud na temelju nadolazećeg svjedočenja o navodno nedoličnom seksualnom ponašanju.

Christine Blasey Ford, koja je optužila Kavanaugha za seksualni napad 1982., trebala bi svjedočiti pred zakonodavcima u četvrtak u Washingtonu.
"Uvijek se mogu uvjeriti", rekao je Trump novinarima u New Yorku. "Bit će zanimljivo čuti što ima reći."

Trump kaže da bi volio zadržati zamjenika državnog tajnika Rosensteina na poslu

Trump je kazao kako bi rado zadržao zamjenika državnoga tajnika Roda Rosensteina na poslu, nakon što je New York Times objavio da je Rosenstein predložio da se Trumpa tajno snima te je nagovarao članove njegova kabineta da se Trumpa ukloni s dužnosti.

"Razgovarao sam s njim, dobro smo razgovarali, rekao je da to nikad nije rekao, rekao je da ne vjeruje, rekao je da me jako poštuje. Vidjet ćete", kazao je na konferenciji za novinare na pitanje hoće li otpustiti Rosensteina.

Pročitajte više