VIDEO Trump posjetio žrtve urgana: "Ovo je bilo predivno"

Foto: CNN/You Tube

DONALD Trump posjetio je danas po drugi put žrtve uragana Harvey koji je početkom tjedna poharao južne američke države Texas i Louisianu.

Dok je razgovarao sa novinarima o svojoj posjeti žrtvama Harveya, Trump je rekao: "Koliko god je ovo bilo teško, bilo je i predivno za gledati, mislim, za zemlju i za svijet."



Rekao je i da su žrtve s kojima je razgovarao o potezima vlade "vrlo sretne zbog ovog što se događa" pa dodao da su to "vrlo dobro primili". Nazočnim novinarima je rekao: "Čak i vi ste to dobro primili."

Kada su ga pitali o poplavama, rekao je da je ostalo puno vode, ali da se ona brzo povlači. Dodao je i da "potpisuju mnogo dokumenata" kako bi bili sigurni da će biti odobrena sredstva za pomoć oštećenima.

Očekuje se nova oluja - Irma


Savjetnik Bijele kuće za domovinsku sigurnost Tom Bossert rekao je da će zahtjevi za sredstvima dolaziti u fazama, sa saznanjima o razmjerima posljedica oluje.

Teksaški guverner Greg Abbott koji je pratio Trumpa tijekom posjeta prihvatnom centru, naglasio je kako će njegovoj saveznoj državi možda trebati i više od 125 milijardi dolara.

U međuvremenu se očekuje da će nova oluja, imena Irma, početkom idućeg tjedna prerasti u uragan. Ona se sad nalazi stotinama kilometara od kopna, no prognozira se da bi mogla pogoditi Puerto Rico, Dominikansku republiku i Haiti.

Pročitajte više