Trump se jedini nije molio na ispraćaju Busha starijeg

Screenshot: CNN

JUČERAŠNJEM posljednjem ispraćaju bivšeg američkog predsjednika Georgea H.W. Busha prisustvovao je trenutni predsjednik Donald Trump, kao i bivši predsjednici Barack Obama, George W. Bush (sin Busha starijeg) i Jimmy Carter.

>> Ispraćaj Busha starijeg nakratko ujedinio podijeljenu Ameriku

No mnogi su Amerikanci brzo primijetili da se Trump jedini među njima nije pomolio, odnosno nije recitirao Vjerovanje apostolsko kada je na bogoslužju došao red za tu molitvu.

Iako su svi uzvanici dobili papir s redoslijedom obreda, na kojem je bio i tekst Vjerovanja apostolskog, predsjednik i prva dama Melania Trump stajali su za vrijeme molitve nijemo, s papirom prislonjenim uz tijelo. Osim toga, Trumpovi nisu ni pjevali crkvene himne.

"Ovo je vaš 'kršćanski' evangelički predsjednik"

Budući da je Trump, unatoč tome što ga baš i ne bije glas nekoga tko živi po kršćanskom moralu, omiljen među evangeličkim kršćanima u SAD-u, mnogi su ga na društvenim mrežama prozvali za licemjerje.

 

"Hej, Frankline Grahame, evo vašeg 'evangeličkog predsjednika' kako NE recitira Vjerovanje apostolsko na sprovodu prijatelja vašeg oca. Možda misli da je to naslov sljedećeg filma sa Stalloneom i Michaelom B. Jordanom", napisao je glazbenik Richard Marx na Twitteru, obraćajući se istaknutom kršćanskom propovjedniku, sinu još poznatijeg propovjednika, pokojnog Billyja Grahama. 

"Ovo je vaš 'kršćanski' evangelički predsjednik", napisao je  komentator CNN-a Keith Boykin, objavivši snimku ove bizarne epizode.

Obama znao riječi molitve, Trump nije

"Pretpostavljam da je predsjednik tražio ta dva Korinćanina tijekom Vjerovanja apostolskog", našalio se konzervativni komentator i autor Eric Erickson.

"TAKO je čudno da je Barack Obama ('musliman') znao sve riječi Vjerovanja apostolskog, a Donald Trump (evangelički heroj) ih nije znao uopće i nije se niti htio zamarati čitanjem", primijetio je kolumnist portala Mediaite John Ziegler.

"Čovjek kojeg je Trump godinama nazivao muslimanom rođenim u Keniji recitirao je Vjerovanje apostolsko i Oče naš, ali Trump i njegova treća supruga, rođena u Sloveniji, nisu", poentirala je jedna tviterašica.

Pročitajte više