Trumpova odvjetnica nakon što je izgubio važan spor: Ponosna sam što sam uz njega

Screenshot: Twitter

IZREČENA je presuda bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, vjerojatnom republikanskom kandidatu na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, u slučaju tužbe kolumnistice Elizabeth Jean Carroll za klevetu.

Savezna porota Trumpu je naložila plaćanje 18.3 milijuna dolara odštete kolumnistici i još 65 milijuna dolara kaznene odštete. Riječ je o iznosu koji Trump mora platiti E. Jean Caroll i onom koji predstavlja kaznu. 

Trump ukupno mora platiti 83.3 milijuna dolara. Carroll (80) je tužila Trumpa u studenome 2019. da ju je oklevetao kad je pet mjeseci ranije poricao da ju je silovao sredinom 1990-ih u garderobi robne kuće Bergdorf Goodman na Manhattanu. Optužila ga je da joj je uništio ugled pouzdane novinarke koja govori istinu.

"Presuda je ovakva jer Trump vodi u anketama"

Trumpova odvjetnica Alina Habba nakon presude dala je izjavu za medije. Najavila je žalbu na presudu, a novinari su je pitali i premišlja li se oko zastupanja bivšeg američkog predsjednika. "Ne, ne! Drago mi je da ste me to pitali", rekla je. 

"To što ću braniti Trumpa je najponosnija stvar koju bih mogla napraviti. Mjesecima dolazim na ročišta, a presuda je ovakva jer Trump vodi u anketama", kazala je Habba.

"Ne izokrećite stvari. Pravi novinari, istražite ovo"

Novinarima je rekla da ne izokreću stvari. "Tkogod me to pitao, ne izokrećite stvari. Jako sam ponosna jer sam uz Trumpa, ali nisam ponosna na to što sam vidjela u sudnici", dodala je.

Habba kaže i da se sudac Lewis Kaplan pobrinuo da nijedan dokaz obrane ne izađe pred porotu. Odbijeni su i njihovi vještaci, a za jednog svjedoka tužiteljstva je rekla da je kupljen.

Pozvala je potom "prave novinare" da istraže sve te sudske odluke. 

Nakon izjave medija na Twitteru je objavila: "Ovo nije izbliza gotovo. Tek smo počeli", tvitala je uz hešteg #MAGA, koji označava Trumpov slogan "Make America Great Again".

Pročitajte više