Tucaković: Ako bude potrebno, borit ćemo se za svaku kuću u Slatinama

Foto: Index

"Vatrogasci odrađuju lavovski posao, vjetar otežava gašenje požara, ali očekujemo oko 20 sati da će prestati. Vatrogasci su okružili požar, kontroliraju ga i usmjeravaju dalje od kuća, dalje od sjevera", rekao je šef hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković novinarima koji na terenu prate ogroman požar koji je danas popodne oko 15.40 izbio na Čiovu.

"Bitno je da vjetar malo smanjuje, da će prestati oko 20 sati, u zraku su tri Air Tractora i jedan kanader, na terenu je 155 vatrogasaca s 55 vatrogasnih vozila. Tu su vatrogasci iz Omiša, Sinja, Splita, Trogira, iz svih operativnih područja koja gravitiraju prema Čiovu.

Požar je prijetio kućama, ali je riješen, prebačen je prema jugu otoka i na čelu požarišta sada razvlačimo vatrogasne cijevi i očekujemo da se taj požar stavi pod kontrolu vatrogasaca jer da nam pređe na sjevernu stranu, bilo bi problema.

Međutim, vatrogasci odrađuju lavovski posao, daju sve od sebe. Hvala svima, to je najbitnije, da se nikome nije ništa dogodilo, da nema ozlijeđenih.

Zamolio bih sve građane da se ne približavaju požarištu i da ne dižu dronove.

 

Do večeri ćemo pokušati pod kontrolu staviti sve", rekao je Tucaković.

"Vjetar je otežavao gašenje, dosta je šikare i nepristupačan je teren. Vatrogasci su požar stavili u okruženje i kontroliraju ga i usmjeravaju ga prema onom dijelu gdje se zaista ništa ne može dogoditi. Jako dobro se odrađuje požar", dodao je te zahvalio policiji koja pomaže.

Kakvo je stanje u Slatinama, je li požar blizu kuća?

"Tamo su raspoređene sve snage, nećemo dozvoliti da dođe do oštećenja, ako bude potrebno, borit ćemo se za svaku kuću", odgovorio je na novinarsko pitanje Tucaković.

Pročitajte više