Turističke zajednice bračnom paru iz Britanije dale 333.000 kuna za lažni sajam

BRITANSKI bračni par uspio je prevariti Turističku zajednicu Grada Zagreba i Hrvatsku turističku zajednicu za čak 45 tisuća eura, odnosno oko 333.000 kuna.

Iznos su izvukli na račun organizacije sajma na Zagrebačkom velesajmu. No čim su dobili novac, izgubio im se svaki trag.

Zagrebačka turistička zajednica fantomskim organizatorima sajma, bračnom paru iz Britanije, uplatila više od 29.000 eura

"Mi smo odlučili ovu suradnju zbog neadekvatne komunikacije prekinuti", kazala je za RTL Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Zagrebačka turistička zajednica bračnom je paru uplatila više od 29 tisuća eura. 

S navodnim organizatorima turističkog sajma, bračnim parom Buchanan koji ima tvrtku registriranu u Malagi, upoznali su se na turističkom sajmu u Berlinu. Tada je Turistička zajednica Zagreba odlučila sudjelovati na njihovu halal sajmu u Abu Dhabiju.

"To je bio naš prvi kontakt. Tada je trebao biti organiziran sajam, također u Abu Dhabiju. Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatska turistička zajednica trebale su predstaviti turističke potencijale Zagreba. Međutim taj se sajam bio otkazao, a mi smo od organizatora dobili povrat uplaćenih sredstava", rekla je Bienenfeld. 

No zato su ostali bez novca koji su britanskom paru uplatili za lažni sajam na zagrebačkom Velesajmu.

Bračni par opelješio i Hrvatsku turističku zajednicu

Bez novca od istog je bračnog para ostala i Hrvatska turistička zajednica. Oni su im za izlagački prostor na sajmu uplatili 16.500 eura. 

Službenih informacija o otkazivanju sajma nemaju, do organizatora ni oni ne mogu doći, a službena web stranica tvrtke ne može se otvoriti.

Zbog adventskih gužvi sajam je trebao biti prebačen na svibanj ove godine i, doista, on se nalazi u programu sajmova Zagrebačkog velesajma. No budući da se bračni par prestao javljati, njegovo održavanje postalo je upitno.

I Croatia Airlines s organizatorima je potpisao ugovor kojim su trebali osigurati određen broj aviokarata za sudionike sajma, a za to bi dobili štand na sajmu, javlja RTL. No kako se on nije održao, nisu oštećeni.

Pročitajte više