Turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari" od 27. do 29. kolovoza

U VRBOVCU će se od 27. do 29. kolovoza održati 24. turističko-kulinarska priredba "Kaj su jeli naši stari", u sklopu koje će se brojne kuharice vrbovečkog kraja, članice udruga žena, vođene savjetima i receptima njihovih baka i prabaka, okušati u pripremanju raznovrsne hrane, najavila je danas Turistička zajednica grada Vrbovca.

Turističko-kulinarska priredba "Kaj su jeli naši stari" počet će 27. kolovoza predstavljanjem starog običaja tzv. "škrinjara". Riječ je o predsvadbenom običaju vožnje "ruha" mladenke iz starog u novi dom.

Potom će biti otvorena izložba starih kuharica iz zbirke poznatog zagrebačkog ugostitelja Zlatka Puntijara te izložba replika starih hrvatskih kuća, nakon toga će uslijediti kulturno-umjetnički program.

Spravljena hrana bit će izložena na vrbovečkoj gradskoj tržnici u subotu, 28. kolovoza od 11 sati, te će je posjetitelji moći degustirati.

Tijekom dana na ljetnoj će pozornici, među ostalima, nastupiti članovi vrbovečkog HKUD-a "Petar Zrinski" te Limena glazba Vrbovec.

U nedjelju prijepodne, 29. kolovoza, na livadi oko tržnice mještani vrbovečkih sela prikazat će tradicionalne seoske poslove dok će se na Ljetnoj pozornici održati dječji program.

Održat će se i bogat sportski program, u sklopu kojeg je i Mortadela kup u tenisu, prvenstvo države u trapu, turnir u nogotenisu, demonstracija borilačkih vještina, utrka terenskih vozila u organizaciji Off Road Teama Vrbovec, a posjetitelji će se moći provozati oldtimerima središtem grada.

Posjetitelji iz Zagreba moći se u nedjelju 29. kolovoza u Vrbovec doći i posebnim vlakom "Potepuh", a priredba "Kaj su jeli naši stari" bit će zatvorena navečer uz nastupe mnogobrojnih kulturnih društava.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više