Turski premijer Erdogan poriče povezanost s objavljivanjem seks vrpci opozicijskih političara



TURSKI premijer Recep Erdogan opovrgnuo je optužbe da njegova stranka AKP stoji iza objave seks vrpci koje su dosad dovele do ostavki 11 opozicijskih političara, javlja Sabah, a prenosi Bloomberg.

Erdogan je na skupu u Bursi, u sklopu kampanje pred izbore koji će se održati sljedeći mjesec, napomenuo kako njegova stranka nema veze s tim snimkama već da je to djelo  kriminalnih grupa koje su povezane sa strankama koje ih žele "redizajnirati".

Snimke je u javnost pustila grupa koja sebe naziva "Drugačiji nacionalisti", a dosad je zbog njih najviše političara dalo ostavke u Nacionalnoj akcijskoj stranci, koja je druga najveća opozicijska snaga u parlamentu. Prije godinu dana vođa najveće opozicijske stranke Deniz Baykal odstupio je s dužnosti kada je u javnost procurila i njegova seks snimka.

Ova je priča još jedan pokazatelj kako se u političkoj borbi u Turskoj očito ne biraju sredstva. Podsjetimo, početkom mjeseca napadnut je konvoj vladajuće stranke AKP na putu do mjesta održavanja predizbornog skupa. U eksploziji bombe, za koju su odgovornost preuzele separatističke pobunjeničke grupe, jedan je policajac poginuo a jedan je teško ozlijeđen. Atentat na Erdogana nije bio uspješan jer se on u tom trenutku nije nalazio u konvoju već je bio u helikopteru.

Pročitajte više