Turski radnici u Austriji: "Uplatite nam socijalne i mirovinske doprinose i odlazimo iz vaše države"

Ilustracija: FAH

U OTVORENOM pismu, objavljenom u dnevniku "Vorarlberger Nachrichten", predsjednik turske organizacije NBZ (Novi pokret za budućnost) Adnan Dincer pisao je predsjedniku pokrajine Voralberg Markusu Wallneru u ime stotina turskih migranata koji žele napustiti Austriju, ali pod uvjetom da im država isplati sve do sada uplaćene socijalne i mirovinske doprinose.

Osnovni razlog ovoga zahtjeva je, piše Dincer politička situacija u Austriji nakon neuspjelog vojnog udara u Turskoj 15. srpnja.

“Ne samo da mi, turski migrant koji desetljećima živimo i radimo u Austriji nismo vidjeli trunku empatije već su izjave austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastiana Kurza pune mržnje prema Turskoj i njezinom demokratski izabranom vodstvu. Raste mržnja prema strancima, a ljudi koji čitav svoj život rade u Austriji verbalno su i fizički napadani i ponižavani”, napisao je Dincer.

Desetine turskih radnika sa svojim obiteljima spremno je odmah napustiti Austriju kada im država isplati njihova dosadašnja socijalna i mirovinska davanja.

Pročitajte više