Tuzla, Brčko: SFOR podignuo razinu bojevog djelovanja

LOKALNA TV postaja u Brčkom objavila je u srijedu navečer informaciju da su SFOR-ove postrojbe na Majevici, kao i u bazama pored Brčkog (McGovern) i Tuzla (Eagle) podignule razinu bojeve gotovosti.

Zapovjednici u kampu Eagle (Orao) kod Tuzle iz sata u sat procjenjuju sigurnosnu situaciju u regiji, doznali su novinari lokalnog medija.

U kampu McGovern im nisu mogli kazati na osnovu kojih indicija je podignuta razina bojeve gotovosti. Neslužbeno se pak doznaje da se procjena okruženja obavlja na osnovu indicija od mogućih terorističkih napada.

Sve informacije koje prikupe operativci SFOR-a na terenu dijele se s predstavnicima lokalnih vlasti, kazali su u McGovernu novinarima lokalnog medija. Pripćili su da su redovita odsustva vojnika SFOR-a u trajanju četiri do pet dana, kao i izlasci u grad za sada su obustavljeni, a sve konkretne mjere rezultat su procjena sigurnosti okruženja.

Za sada nema konkretnih indicija o mogućim terorističkim akcijama, a ako one uslijede moguća je brza reakcija SFOR-ovih snaga, objavljeno je u vijestima lokalne brčanske TV.

Pročitajte više