Tužni mimohod u čast vodičkim vatrogascima poginulim na Kornatima

U ZNAK sjećanja na najveću mirnodopsku hrvatsku tragediju, u Vodicama je večeras održan mimohod sjećanja na četvoricu vodičkih vatrogasaca poginulih na Kornatima.

U mimohodu je sudjelovalo nekoliko stotina ljudi- Osim članova obitelji, bili su tu brojni vatrogasci iz cijele Hrvatske, mnoge udruge čiji su članovi bili poginuli vodički vatrogasci, prijatelji i školske kolege.

Dostojanstvena skupina koja se s tugom prisjetila hrabrih sugrađana, prešla je rivom do Parka gdje je prije tjedan dana otkriveno spomen-obilježje poginulim vatrogascima. Nakon mimohoda, obitelj i prijatellji su na groblju položili vijence i zapalili svijeće.

Jučer su neke od obitelji po prvi put smogle snage stupiti na mjesto na kojem su izgubili najmilije. Nakon mise zadušnice, koja je održana u crkvici Gospe od Tarca, tužna povorka je krenula putem kojim su prije točno godinu dana prolazili 52-godišnji Ivica Crvelin, 52-godišnji Marinko Knežević, 37-godišnji Ivan Marinović, 33-godišnji Dino Klarić, 24-godišnji Ante Crvelin, 23-godišnji Tomislav Crvelin, 22-godišnji Ante Juričev Mikulin, 19-godišnji Hrvoje Strikoman, 19-godišnji Gabrijel Skočić, 19-godišnji Josip Lučić, 17-godišnji Karlo Ševerdija, 17-godišnji Marko Stančić te jedini preživjeli, 23-godišnji Frane Lučić. U klancu između brda Meja i Velog vrha, iznad uvale Šipnate, na mjestu tragedije, obitelji i izaslanstva položili su vijence i zapalili svijeće.

D.M.
Foto: RTL

Pročitajte više