Toga nema nigdje u svijetu: Bandićev kum gradio WC "od zlata"

"MA DAJTE molim vas neće netko raditi kriminal na WC-ima. Pa toga nema nigdje u svijetu", prije nekoliko dana grmio je za govornicom gradske skupštine nenadmašni gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, pokušavajući objasniti kako je dva montažna WC-a na okretištima autobusa i tramvaja Dubrava i Dubec prošle godine platio 1,55 milijuna kuna odnosno 210 tisuća eura.

> Bandić sagradio suludo skup WC: Ispraznite crijeva u objektu vrijednom 1.5 milijuna kuna!

No, gradskim čelnicima ovih dana bit će još i teže jer je otkriveno da je nenormalno skupe zahode gradila tvrtka Tigra vlasnika Milana Penave, čija je supruga krsna kuma kćerke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Naime, kako piše Jutarnji list Tigra je bila podizvođač tvrtke Gredelj, a odradili su građevinski dio posla vrijedan oko 600 tisuća kuna.

Zanimljivo je kako je Penava, unatoč tome što je tvrtka Gredelj, koja je dobila posao izgradnje WC-a od Grada Zagreba izravnom pogodbom priznala da je uzela Tigru kao podizvođača, sve pokušao demantirati novinarima Jutarnjeg lista, ponavljajući kako su im eto "krivo rekli".

Inače, tvrtka Tigra poznata je i po sramotno skupim ZET-ovim kućicama na Črnomercu koje su stajale 3 milijuna kuna, a dva milijuna kuna stajala je i rekonstrukcija drvenog paviljona u Parku Vladimira Nazora. Svojedobno su mediji objavili podatak kako je Tigra navodno od Grada Zagreba u posljednje tri godine primila oko 75 milijuna kuna za građevinske radove, a u mnogo slučajeva bila je podizvođač drugim tvrtkama koje su pobijedile na natječajima u Zagrebu.

M.M. 
Foto: Novi List

Pročitajte više