U 114. godini umrla najstarija žena na svijetu

JAPANKA za koju se vjeruje da je bila najstarija žena na svijetu, umrla je u dobi od 114 godina na Okinawi u južnom dijelu Japana, prenosi britanski Telegraph.

114-godišnjakinju Kama Chinen samo je devet dana dijelilo od 115. rođendana, a kratko prije njezine smrti Grupa za gerontološka istraživanja objavila je popis od ukupno 74 muškarca i žene starijih od 110 godina.

Chien je čitavog života živjela na Okinawi, u suptropskom području Japana poznatom po dugovječnim stanovnicima, a za veliki broj stogodišnjaka zaslužne su, kako kažu stručnjaci, velike količine svježe ribe i lokalnog povrća u prehrani, te konzumacija zelenog čaja.

Nakon Chinen, titulu najstarijeg živućeg stanovnika zemlje sa 114 godina i 75 dana dobila je Eugenie Blanchard, Francuskinja koji živi na Karibima. Odmah za njom slijedi također 114-godišnja Britanka Florence Emily Baldwin iz Leedsa. Do sada najstarija zabilježena osoba na svijetu bila je Francuskinja Jeanne Calment, koja je 1997. godine umrla u dobi od 122 godine i 164 dana.

Pročitajte više