U akciji hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" prikupljeno 2,6 milijuna kuna

U HUMANITARNOJ božićnoj kampanji Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti", koja je završila 31. prosinca, prikupljeno je ukupno 2,6 milijuna kuna u novcu i materijalnih potrepštinama.

U sklopu akcije bio je otvoren i humanitarni broj telefona 060 801 801 koji su građani nazvali 166.375 puta, a u akciji je sudjelovala i 61 tvrtka koja se odrekla novca za božićne i novogodišnje domjenke, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Caritasa.

Pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić zahvalio je svim sudionicima u akciji koja će se nastaviti idućih godina. "Akcija je dobro uspjela, a građani su pokazali da su u vrijeme blagdana spremni misliti na druge i darivati ih".

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Mario Bebić napomenuo je da su građani putem humanitarnog telefona prikupili 600.000 kuna, a HT se odrekao svoga prihoda.

Zahvaljujući akciji "Za 1000 radosti" pomoć je primilo 1.126 obitelji. Preko biskupijskih Caritasa upućen je novac za 920 najugroženijih obitelji u iznosu od 1,3 milijuna kuna, dok je Caritas pomogao 206 obitelji darujući im ukupno 760.000 kuna i hranu, živežne namirnice i građevni materijal u vrijednosti od 425.000 kuna.

U rezultate akcije nije ubrojena pomoć koju su građani donosili izravno u biskupijske i župne Caritase, a brojne su udruge prikupljena novčana sredstava uplatila na žiro račun Caritasa, rečeno je.

Župnik župe Sv. Blaža u KBC-u Zagreb Zdravko Perija rekao je da će dio novca biti upotrebljen za uređenje pet prostorija u sklopu bolnice za smještaj obitelji bolesne djece.

(Hina) xmt ymd

Pročitajte više