U Atlantskom oceanu zaplijenjeno 800 kila kokaina, švercali su ga Srbi

Ilustracija: EPA

VIŠE od 800 kilograma kokaina zaplijenjeno je u policijskoj akciji u blizini Azorskih otoka u Atlantskom oceanu.

Kako piše Blic, razotkrivena je skupina krijumčara čiji su članovi pretežito srpski državljani. Sumnja se da su drogu krijumčarili iz Južne Amerike u Europu.

Te informacije potvrdio je i ravnatelj policije Vladimir Rebić koji je napomenuo da je skupina otkrivena pomoću operativnih podataka srpske policije.

Pratili su ih mjesecima

"Nakon višemjesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, točnije Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal, u suradnji s kolegama iz Španjolske i Velike Britanije uspješno je realizirana zapljena oko 800 kilograma kokaina", rekao je Rebić.

Prema njegovim riječima, nakon prikupljenih informacija da se ova organizirana kriminalna skupina bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije o tome su obavijestili španjolske kolege.

Španjolska je policija, na osnovu tih informacija, u Atlantskom oceanu zaustavila jedrilicu u kojoj je pronađen kokain. Rebić je istaknuo da su tom prilikom španjolski policajci uhitili trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Direktor srpske policije dodao je da je istovremeno u Republici Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhićene još dvije osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizirane kriminalne skupine, davali logističku podršku trojici uhićenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

"Ova akcija jasno pokazuje posvećenost srpske policije u borbi protiv krijumčarenja droge i želim čestitati pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i ujedno se zahvaliti kolegama iz Španjolske i Velike Britanije na uspješnoj suradnji", zaključio je Rebić.

Pročitajte više