U Beogradu "pali" odvjetnici, liječnici i policajci s platnog popisa srpskog podzemlja

BEOGRADSKA policija u opsežnoj akciji uhitila je danas nekoliko odvjetnika, liječnika i policajaca koji su prema pisanju Blica, bili na platnom popisu srpskih kriminalaca.

Korumpirani odvjetnici, liječnici i policajci su u zamjenu za zaradu sa strane kriminalcima omogućavali da ne budu uhićeni ili kazneno progonjeni zbog svojih zlodjela.

Blic neslužbeno doznaje da su uhićeni odvjetnici Nebojša Pavlović i Slavoljub Mitrović. Potonji je prije otprilike 18 mjeseci napustio načelničku funkciju na Odjelu za suzbijanje maloljetničke delinkvencije u beogradskoj policiji te se počeo baviti odvjetničkim poslom.

Među uhićenima se nalazi nekoliko policajaca Uprave kriminalističke policije, od kojih su većina Mitrovićevi nekadašnji kolege. Uhićeno je i nekoliko liječnika s beogradske Vojnomedicinske akademije (VMA) kojima su lisičine na ruke stavljene izvan kruga bolnice.

Uhićenja se nastavljaju

Policija zasad šuti o imenima uhićenih osoba, a prema nekim informacijama "palo" je više od deset osumnjičenika. Navodno su najavljena dodatna uhićenja koja će se sprovoditi i tijekom noći.

Policija je priopćila da je uhićeno nekoliko osoba s područja Beograda, Jagodine, Kragujevca i Šapca. Oni su sačinjavali organiziranu kriminalnu skupinu u kojoj je osim policajaca, odvjetnika i liječnika bilo i posrednika u organiziranju cijelog posla. Sumnjiči ih se da su raznim zlouporabama te davanjem i primanjem mita štitili kriminalce od kaznene odgovornosti.

Glavnu su ulogu navodno imali odvjetnici koji su sa ciljem zaštite svojih klijenata, uglavnom kriminalaca, davali mito policajcima i liječnicima. Policajci su radili zapisnike o kriminalcima, ali u njima nije bilo nikakvih relevantnih dokaza, a liječnici su pomoću lažne dokumentacije kriminalcima omogućavali puštanje iz pritvora.

I.K. 
Foto: Blic

Pročitajte više