U Berlinu policajci ubili Hrvata koji ih je napao

JUČER je u centru Berlina jedan policajac upucao i ubio Hrvata, koji je napao dva pozornika i jednom uzeo pištolj, pokušavši ga ubiti, prenose njemački mediji prve rezultate istrage državnog odvjetništva. Događaj se dogodio u blizini Bahnhof Zoo-a u Berlinu.

Tek nakon što je muškarac uzeo pištolj policajcu i pucao na njega, drugi je policajac upotrijebio svoje oružje i u čovjeka ispucao dva hica. "Razvoj stvari govori sam za sebe", rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva.

Upleten u ubojstva, dva naloga za uhićenjem

"Morgenpost Online" izvještava kako je ubijeni Hrvat bio upleten u slučaj ubojstva u Berlinu u studenom 2008. Hrvat je tada navodno nabavio oružje kojim je ubijen 59-godišnji berlinski milijunaš. Plaćeni ubojica koji je izveo to ubojstvo kasnije je uhvaćen u Indiji, a još su u prosincu uhićeni 47-godišnji i 30-godišnji naručitelji ubojstva. Motiv za ubojstvo navodno su bili neplaćeni računi za građevinske radove.

Policajci su Hrvata, za kojeg se vjeruje da je imao oko 35-godina, pristupili zbog dva naloga za uhićenjem koji su trenutno na snazi u Njemačkoj. Nije objavljeno zbog čega je njemačka policija tražila muškarca. Čovjek je kod sebe imao hrvatsku i nizozemsku putovnicu. Na početku je cijelo uhićenje prolazilo mirno, Hrvat je s policajcima krenuo prema automobilu.

Došlo do borbe i pucnjeva

Tada je situacija, navodi državno odvjetništvo, eskalirala. Muškarac je usred dana u samom centru grada, ispred erotskog muzeja Beate Uhse, izvadio suzavac i poprskao jednog policajca. U tom su se trenutku njih dvojica počeli hrvati, i obojica su pali na pod, pri čemu je Hrvat uspio oduzeti pištolj policajcu i prisloniti mu ga na glavu i vrat.

Tijekom hrvanja, Hrvat je ispucao metak na policajca, ali ga je promašio. To je bio povod drugom policajcu da upotrijebi smrtonosnu silu. Policajac je Hrvata pogodio u gornji dio tijela s dva metka i smrtno ga ranio.

Nije objavljen identitet Hrvata.

F.M.
Foto: Tagesspiegel

Pročitajte više