KORONAVIRUS U SVIJETU

U BiH manje od 800 novih slučajeva, umrle 33 osobe

Foto: EPA

U BOSNI I HERCEGOVINI potvrđeno je manje od 800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 33 osobe su umrle, podaci su zdravstvenih vlasti u toj zemlji.

Nakon testiranja nešto više od tri tisuće uzoraka, zaraza je potvrđena kod 548 osoba iz Federacije BiH, 208 novozaraženih je iz Republike Srpske, a iz distrikta Brčko 28. U Federaciji je umrlo 19 osoba, a u RS-u 14.

Broj novih slučajeva deset dana nije prešao 900

Dnevni broj novozaraženih u BiH već je deset dana ispod 900, a nakon stagnacije podaci pokazuju i polagano smanjenje broja novootkrivenih slučajeva.

Vlasti u BiH procijenile su kako je to rezultat činjenice da se najveći broj ljudi pridržava ranije propisanih epidemioloških mjera pa je spriječeno nekontrolirano širenje zaraze.

Mjere ograničenja, koje uglavnom podrazumijevaju zabranu kretanja u noćnim satima te obvezu nošenja maski i na otvorenome, za sada ostaju na snazi, no neće se pooštravati. To ipak znači kako će ograničenje kretanja od 23 do 5 sati ostati na snazi i tijekom predstojećih blagdana i neće se ukidati ni za Božić ni za Novu godinu.

Pročitajte više