U Britaniji se neki pacijenti sele u hotele kako bi se oslobodili bolnički kreveti

ODREĐENI broj pacijenata u Britaniji bit će premješten u hotele kako bi se smanjio pritisak na sustav Nacionalne zdravstvene službe (NHS).

Tijekom pilot-programa, koji će trajati tri mjeseca, do 15 pacijenata primat će njegu u hotelu u centru grada u Norwichu, poručili su iz NHS-a Norfolk. U hotele se neće premještati oboljeli od covida-19.

Pilot-program, koji bi trebao krenuti kroz nekoliko dana, usmjeren je na pacijente koji mogu napustiti bolnicu, ali im je potrebna dodatna njega prije nego što se vrate kući.

"Ova mjera će pomoći da se ubrza protok pacijenata kroz lokalne bolnice"

"Ova mjera će pomoći da se ubrza protok pacijenata kroz lokalne bolnice kako bismo mogli imati više kreveta za one kojima je to najpotrebnije", rekla je Cath Byford, glavna medicinska sestra organizacije Clinical Commissioning Group (CCG).

"Osoblje NHS-a neumorno radi kako bi osiguralo da ljudi dobiju što je brže moguće medicinsku skrb koja im je potrebna. Ovaj inovativni pilot-program omogućit će kratkoročno i sigurno okruženje za one osobe koje su spremne napustiti bolnicu, ali im je još uvijek potrebna medicinska podrška", dodala je.

"Želimo pomoći gdje možemo"

O pacijentima koji borave u hotelu brinut će djelatnici pružatelja usluga za njegu Abicare, piše Evening Standard.

"Želimo pomoći gdje možemo i biti fleksibilni u odgovoru na trenutne izazove unutar sustava. Imamo više od dvije godine iskustva u vođenju centara za njegu i smatramo da njihov uspjeh ovisi o kooperativnom pristupu koji su usvojili CCG-ovi kao što su Norfolk i Waveney", rekla je Anne-Marie Perry, izvršna direktorica Abicarea.

"Hoteli za njegu izvrstan su primjer proaktivnog kratkoročnog rješenja pri kojem se koriste resursi koji postoje unutar zajednice", dodala je.

Pročitajte više