U Den Haagu saslušan Šešelj o ubojstvu Đinđića

ISTRAŽNI sudac Okružnog suda u Beogradu ispitao je u utorak u Scheveningenu haaškog optuženika Vojislava Šešelja u okviru istrage o ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića, izjavio je u srijedu za Radio B92 srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić.

On je kazao kako bi tijekom dana, u okviru istrage o ubojstvu Ivana Stambolića i atentatu na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali, u Haagu trebao biti saslušan i bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević.

"Prema informacijama koje sam dobio od predsjednika Okružnog suda u Beogradu Radoslava Bačevića, istražni suci posebnog odjela tog suda, koji se bavi organiziranim kriminalom, u Scheveningenu bi trebali saslušati Slobodana Miloševića u vezi s njegovim saznanjima o ubojstvu Ivana Stambolića. Prema tim informacijama, istražni sudac Okružnog suda u Beogradu uzeo je izjavu od Šešelja, a danas bi trebao biti saslušan Milošević", kazao je ministar Batić.

"Naravno, detalje istrage ne može nitko otkrivati, pa ni istražni suci", dodao je.

Dužnosnik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije u utorak je izjavio da Milošević pristaje dati samo javni iskaz, "kako bi građani mogli čuti sva pitanja i odgovore, bez skraćivanja".

Milošević je prošle godine istražiteljima iz Beograda odbio dati izjavu u istrazi o financijskim malverzacijama za koje je osumnjičen.

Vlasti u Beogradu sumnjiče Miloševića da je odgovoran za otmicu i likvidaciju Ivana Stambolića u kolovozu 2000. godine. Njegovo tijelo pronađeno je na Fruškoj gori tijekom istrage o ubojstvu premijera Đinđića 12. ožujka ove godine. Miloševića sumnjiče i za organizaciju atentata na svojedobno najjačeg oporbenog lidera Vuka Draškovića (Srpski pokret obnove) u kojem su poginula četvorica dužnosnika te stranke.

Pročitajte više