KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Đakovu dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PREMA najnovijim informacijama, u Đakovu je dvoje novooboljelih, a ukupno 174, rekao je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić danas u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

"Čini se puno kad se kaže 174, no raduje što je taj broj sve manji i manji i nadamo se da je ono najgore prošlo", rekao je Mandarić.

Dodao je da se ljudi pridržavaju svih uputa, što je pridonijelo povoljnijim brojkama nego prije tjedan dana. Pohvalio je brzu i promptnu reakciju Epidemiološke službe HZJZ-a koja je nekoliko par dana, kako je rekao, odradila lavovski posao.

"To je smirilo cijelu situaciju u gradu Đakovu", rekao je Mandarić pohvalivši i ponašanje građana.

Jučer su u Hrvatskoj zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavirusom. Kao jedno od većih žarišta spomenuta je jedna svadbena svečanost u Splitu. To je već druga svadba u posljednjih desetak dana koja se pokazala kao rasadnik koronavirusa. Zbog toga Nacionalni stožer civilne zaštite razmatra o novim mjerama, barem što se vjenčanja tiče.

Također, zaraza je otkrivena i kod osobe koja je posjetila čobanijadu u Podcrkavlju kod Slavonskog Broda. To bi, rečeno je jučer, moglo biti novo žarište.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više