U Dubrovačko-neretvanskoj 4 nova, u Karlovačkoj 5, u Ličko-senjskoj 1

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a oporavile su se četiri osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su dvije muške i dvije ženske osobe i to dvije iz Ploča te po jedna iz Metkovića i Opuzena. Od četiri oporavljene osobe dvije su iz Opuzena te po jedna iz Dubrovnika i Ploča.

U posljednja 24 sata obrađen je 391 uzorak, a od početka pandemije ukupno 78.593. U dubrovačkoj bolnici hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

5 novih u Karlovačkoj

U posljednja 24 sat na području Karlovačke županije otkriveno je pet novooboljelih osoba zaraženih covidom-19 te nije bilo preminulih osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite.

Testiranjem PCR testom otkrivena je jedna novooboljela osoba, s područja Karlovca, a brzim testom za otkrivanje antigena otkrivene su četiri pozitivne osobe, od kojih su tri s područja Duge Rese i jedna s područja Ogulina.

Iz covid-odjela Opće bolnice Karlovac otpuštene su četiri osobe, još ih je deset na bolničkom liječenju, među kojima su dvije osobe na respiratorima. U Općoj bolnici Ogulin na liječenju je jedna osoba.

U Lici jedan novozaraženi

Na covid-odjelu Opće bolnice Gospić u posljednja 24 sata preminula je žena rođena 1943. godine, a testiranjem je otkrivena jedna novooboljela osoba od infekcije covid-19.

Novooboljela osoba, navodi Županijski stožer civilne zaštite, s područja je Otočca, i u tijeku je epidemiološka obradba kontakata oboljele osobe.

Od covida-19 dosad je na području Ličko-senjske županije oboljelo 4611 osoba, od kojih su aktivna 22 slučaja. Preminulo je 157 osoba, a izliječene su 4132 osobe.

 Na covid-odjelu Opće bolnice Gospić je pet osoba.

Pročitajte više