U DVA AMERIČKA NAPADA NA FALLUJU POGINULE 4 OSOBE

Američka vojska izvela je dva zračna napada u utorak prije zore na navodna skloništa skupine islamističkog militanta Aboua Moussaba alZarqawija u Falluji, blizu Bagdada, u kojem su poginule četiri osobe, a šest ih je ranjeno.

"Multinacionalne snage napale su Zarqawijwo sklonište u središtu Falluje nešto nakon ponoći po lokalnom vremenu", ističe se u vojnom priopćenju. Eksplozije koje su na tom mjestu uslijedile, napominje se u priopćenju, pokazuju da je bila riječ o "skladištu oružja i bombi".

"Teroristi su često planirali operacije s tog položaja, koji kontroliraju duže od godinu dana", dodaje se u tekstu.

U napadu je uništen jedan restoran, čija su četiri djelatnika poginula, a šest je ranjeno, rekao je direktor bolnice u Falluji.

Četiri sata poslije, američko je zrakoplovstvo izvelo drugi napad na taj grad 50 km zapadno od Bagdada.

"U 4,20 po lokalnom vremenu Multinacionalne snage izvele su drugi napad na Falluju, na teroroističku mrežu Aboua Moussaba al-Zarqawija. U napadu je uništeno terorističko sklonište na sjeveroistoku Falluje", navodi se u priopćenju u kojemu se ne spominju žrtve.

"Obavještajne su službe potvrdile da su Zarqawijevi pristaše koristili skrovište u trenutku napada. Oni koji su se tamo nalazili planirali su samoubilačke napade i otmice", prema tekstu priopćenja.

(Hina) xtm ydgk

Pročitajte više