U DVA INCIDENTA U KAŠMIRU DVOJE POGINULIH I 20 RANJENIH

Policajac i njegov sin tinejdžer u nedjelju su ubijeni, a u odvojenom je napadu islamističkih gerilaca u indijskome Kašmiru ranjeno još dvadeset putnika jednog autobusa, objavila je indijska policija.

Nasilje muslimanskih pobunjenika nastavlja se u Kašmiru usprkos izborima kojima je u studenom prošle godine u toj indijskoj saveznoj državi izabrana nova vlada koja je obećala vratiti mir u to himalajsko područje.

´Trojica naoružanih muškaraca upala su u kuću policijskoga inspektora Mushtaqa Ahmada i otvorila vatru nasumce´, rekao je glasnogovornik policije. Mushtaq i njegov 16-godišnji sin odmah su poginuli, a ozlijeđeno je još jedno dijete. Ta se pucnjava odigrala u mjestu Bandiputu, 57 km sjeverno od Srinagara, ljetne prijestolnice države Džamu i Kašmir.

Nešto prije toga, isto u nedjelju, najmanje je dvadesetero putnika autobusa ozlijeđeno u mjestu Kulgamu na jugu Kašmira. Ondje su muslimanski gerilci promašili policijsku ophodnju i pogodili autobus, objavila je policija.

´Gerilci su u Kulgamu bacili ručnu bombu na policijsku ophodnju. Bomba je promašila metu i pogodila autobus´, rekao je za Reuters jedan predstavnik policije.

Nijedna gerilska skupina još nije preuzela odgovornost za ove napade.

Pročitajte više