U dvostrukom napadu bombaša samoubojica u Bagdadu najmanje 26 mrtvih



U OČITO dobro sinhroniziranom napadu dvojice bombaša samoubojica, koji su se u razmaku od samo nekoliko minuta raznijeli u automobilima u središtu Bagdada, poginulo je najmanje 26 osoba, a 50-ak ih je teško ozlijeđeno.

Kako prenosi britanski BBC, bombe su eksplodirale u automobilima parkiranima uz zgradu državne banke u Bagdadu. Uz brojne žrtve, eksplozija je znatno oštetila zgradu banke, ali i susjedni objekt u kojem su smješteni uredi iračkog Ministarstva unutarnjih poslova. Među mrtvima su i dvojica pripadnika osiguranja zgrade banke i nekoliko policajaca koji su također osiguravali zgradu Ministarstva.

Prema navodima bagdadske policije, automobili su bili natovareni sa 80-ak kilograma eksploziva, a samoubojice su ih dovezli pred sama vrata banke. Nije poznato tko stoji iza ovih napada. Incidenti poput ovoga učestali su u Iraku, a posebno posljednjih tjedana, nakon što parlamentarni izbori u ožujku nisu donijeli pobjednika koji bi osvojio mandat za sastav nove vlade, a dogovor međusobno suprotstavljenih stranaka još nije postignut.

Pročitajte više