U eksploziji bombe u Nepalu ranjeno 36 ljudi

U EKSPLOZIJI snažne bombe u utorak u jednoj nedovršenoj zgradi nepalske administracije u središtu glavnog nepalskog grada Katmandua ranjeno je 36 osoba, objavila je policija, koja odgovornima za napad smatra maoističke gerilce.

Eksplozija je odjeknula u prizemlju peterokatnice koja je pri samom završetku izgradnje, pa u njoj još nema namještenika ureda za mirovine državnih službenika kojem je namijenjena.

Ranjeno je 36 ljudi kojima je pomoć pružena u bolnici Bir, rekao je zamjenik glavnog policijskog inspektora Ashkok Shrestha, dodavši kako ih je većina nakon toga puštena kućama.

"Osobe za koje vjerujemo da su maoisti ostavile su torbu u kojoj se nalazila snažna bomba kućne izrade, koja je eksplodirala", izjavio je policijski dužnosnik.

"Iako još nitko nije preuzeo odgovornost za podmetanje bombe, mi smo identificirali napadače i vjerujemo da ćemo ih brzo uhititi", rekao je Shrestha.

Maoistički pobunjenici koji žele ukinuti monarhiju i uspostaviti komunistički sustav od 1996. vode gerilski rat protiv nepalskih snaga sigurnosti, a u građanskom je ratu dosad poginulo oko 10 tisuća ljudi.

Pročitajte više