U Francuskoj 68-godišnji transvestit uhićen za ubojstvo 18 homoseksualaca

POLICIJA u istočnom francuskom gradu Mulhouse je uhitila 68-godišnjeg Nicolasa Panarda pod sumnjom da je od 1980. do 2002. godini počinio niz od 18 ubojstava čije su žrtve pretežno bile homoseksualci.

Zajedno s Panardom je uhićena još jedna osoba za koju se sumnja da mu je bila suučesnik. Francuski mediji također navode da je jedan od suučesnika i 43-godišnjak koji od 2002. godine služi 20-godišnju kaznu za ubojstvo. Policija također traga za najmanje trojicom ljudi koje se sumnjiči da su posredno ili neposredno sudjelovali u zločinima.

11 ubojstava je počinjeno u istočnoj regiji Alsace, četiri u susjednoj regiji Franche-Comte, a tri u Parizu. Žrtve su bile ili udarane tupim predmetima u glavu ili izbodene noževima.

Francuske novine Journal l'Alsace navode kako je osumnjičenik bio dobro poznat u alzaškom homoseksualnom miljeu, s obzirom da je ne samo posjećivao tamošnje gay barove nego i za život zarađivao kao "drag queen", odnosno zabavljač prerušen u ženu. Osim u Alsaceu je radio i u Njemačkoj.

Vjeruje se da bi slučaj mogao dobiti i međunarodnu dimenziju, s obzirom da je u susjednoj Švicarskoj, odnosno njenom frankofonskom dijelu, 1980-ih zabilježen veliki broj nerazriješenih ubojstava čije su žrtve bile homoseksualci.

D.A.

 

Pročitajte više