U Francuskoj razgrabljeno posebno izdanje Charlieja Hebdoa

Foto: Hina

POSEBNO izdanje Charlieja Hebdoa, objavljeno godinu dana nakon napada na taj satirički časopis, ponovo će se tiskati, pošto je prodano svih milijun primjeraka, priopćio je francuski list.

"Da bismo odgovorili na potražnju koja je premašila očekivanja", Charlie Hebdo će u subotu "ponovo opskrbiti kioske, nakon prvih milijun primjeraka", piše časopis u priopćenju.

Tjednik je u srijedu pustio u prodaju milijun primjeraka svog posebnog izdanja na čijoj je naslovnici bio crtež boga s kalašnjikovom i s krvavom bradom, uz naslov -"Godinu dana poslije, ubojica još na slobodi".

"Broj koji su pripremili preživjeli", objavljen 14. siječnja 2015., tjedan dana nakon džihadističkog napada u kojemu je desetkovana redakcija lista, bio je tiskan u 8 milijuna primjeraka.

"Charlie" se svakog tjedna na kioscima prodaje u oko 80.000 primjeraka, a nakon napada je dobio 200.000 novih pretplatnika.

Dvanaest osoba, među kojima više crtača i urednika lista, ubijeno je 7. siječnja 2015. u napadu dvojice francuskih džihadista koji su rekli da žele "osvetiti" proroka Muhameda čije je karikature objavio Charlie Hebdo.
 

Pročitajte više