U Gazi ubijena mlada palestinska bolničarka, upucali je dok je pomagala ozlijeđenima

Screenshot: Twitter

TIJEKOM sukoba stotina palestinskih prosvjednika i izraelske vojske u istočnoj Gazi, blizu granice s Izraelom, danas je ubijena 21-godišnja Palestinka Razan al-Najjar. 

Njezine fotografije i snimke obišle su Twitter budući da se radi o djevojci koja je tjednima volontirala kao bolničarka i pomagala ozlijeđenima u prosvjedima, pišu strani mediji.

Razan al-Najjar je ubijena dok je pomagala ozlijeđenima, a u trenucima kad je ustrijeljena u prsa na sebi je imala bijelu liječničku kutu, piše AFP. 

Uz ubijenu al-Najjar u prosvjedima je ozlijeđeno više od stotinu Palestinaca. Ministarstvo zdravlja u Gazi je priopćilo da su tijekom sukoba pripadnici izraelske vojske stacionirani u pograničnom području upotrijebili suzavac i bojevo streljivo dok su Palestinci u rukama imali kamenje koje su bacali na vojnike i palestinske zastave. 

Djelovali u skladu sa zapovijedi

Iz izraelske vojske je priopćeno kako su se prosvjednici okupili na pet mjesta uz granicu i "spaljivanjem guma pored sigurnosne ograde pokušali oštetiti sigurnosnu infrastrukturu".

Vojska dodaje i da je bilo pokušaja Palestinaca da nezakonito prijeđu granicu s Izraelom i postave bombu te da je vojska "djelovala u skladu sa zapovijedima".

U dva mjeseca prosvjeda poginulo 118 Palestinaca

Od 30. ožujka, otkad traju prosvjedi u Pojasu Gaze, poginulo je 118 Palestinaca, a tisuće njih su ranjene. 

 

Pročitajte više