u Gospiću počela gradnja gradske kanalizacije

U Gospiću su danas počeli radovi na sustavu gradske kanalizacije i obnove 18 gradskih ulica, koji će stajati oko 30 milijuna kuna.

Radove je svečano otvorio potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović u nazočnosti ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete te gradskih i županijskih dužnosnika.

To je nastavak gradnje komunalne mreže što u sklopu projekta poticanja razvoja područja posebnog državnog interesa financira Vlada, a kad bude gotova, u županijskom će se središtu stvoriti uvjeti za brži razvoj. "To je projekt ulaganja u budućnost jer su do sada Gospić i Ličko-senjska županija upravo zbog neizgrađenosti infrastrukture zaostajali u razvoju", rekao je ministar Kalmeta, dodavši da će ove i sljedeće godine Ministarstvo u komunalnu infrastrukturu u Gospiću i toj županiji uložiti ukupno oko 110 milijuna kuna te još 54 milijuna kuna u obnovu 11 školskih zgrada.

Ličko-senjska županija zahvaljujući prirodnim vrijednostima postiže i dobre turističke rezultate, čemu u ovoj godini pridonosi i autocesta Zagreb - Split, rekao je Kalmeta.

Na novinarsko pitanje što se čini kako bi se uklonili nedostatci na odvodnim šahtovima na autocesti Zagreb - Split, o kojima se ovih dana mogu čuti različite ocjene i mišljenja, ministar Kalmeta je rekao da se svaki šaht na autocesti mora pregledati te da je već dan nalog da se to i učini na cijeloj trasi, jer su nedostatci nedopustivi.

(Hina) xkp ysp

Pročitajte više