u hercegovcu počeli 9. dani hrvatskog pučkog teatra

U Hercegovcu pokraj Bjelovara večeras su počeli 9. dani Hrvatskog pučkog teatra, trodnevni susreti hrvatskih kazališnih družina iz Mađarske, Srbije i Njemačke s kazalištarcima iz matične zemlje.

Manifestacija je otvorena predstavom ´Trifun u Zabregu´, redatelja Ivana Bratkovića, u izvedbi domaćina, pučke scene Hrvatske čitaonice iz Hercegovca. Dramska družina Družba crnog gavrana Hrvatske dopunske škole iz Stuttgarta izvela je predstavu ´Demokracija i demonstracija´, autora i redatelja Zvjezdana Banasa.

Prije službenog otvorenja književnik i dramaturg Miro Gavran održao je voditeljima amaterskih kazališta predavanje o poslu dramaturga u amaterskom kazalištu.

Sutra će predstave igrati Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ´Vladimir Nazor´ iz Sombora i Igrokazačko društvo Petrovo Selo iz Mađarske, a redateljica Nina Kleflin sutra će i preksutra voditi radionicu pod nazivom ´Improvizacija i kazalište´.

Devete dane Hrvatskog pučkog teatra otvorio je književnik Miro Gavran, organiziraju ih Hrvatska matica iseljenika i Hrvatska čitaonica iz Hercegovca, uz potporu Ministarstva kulture, Bjelovarsko-bilogorske županije i općine Hercegovac.

Pročitajte više