KORONAVIRUS U SVIJETU

U Hercegovini sedam novozaraženih koronavirusom

Ilustracija: Denis Kapetanovic/PIXSELL

DANAS je blago porastao broj osoba zaraženih koronavirusom na području Hercegovine sa sedam novih slučajeva otkrivenih u posljednja 24 sata. 

Kako su priopćili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije, najveći broj oboljelih od covida-19 je u Mostaru, gdje su testiranjem otkrivene četiri novozaražene osobe, slijede Stolac, Čapljina i Čitluk s po jednim slučajem. U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru na zarazu virusom SARS-CoV-19 testirano je 227 uzoraka. 

U samoizolaciji 144 osobe

Po istome priopćenju u covid-bolnici u Mostaru trenutačno se liječe 4 bolesnika koji imaju stabilnu kliničku sliku. U samoizolaciji su 144 osobe. 

Epidemiološke službe i Krizni stožer u HNŽ-u u utorak su pozvali građane na pridržavanje propisanih sigurnosnih mjera koje uključuju obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima te izbjegavanje masovnijih okupljanja i držanje distance. 

Područje Hercegovine je nakon prvotne eskalacije epidemije više tjedana bilo pošteđeno od novih slučajeva koronavirusa. Posljednjih tjedan dana broj zaraženih lagano raste. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više